Zad Agolot - Xlasika lyrics

Published

0 370 0

Zad Agolot - Xlasika lyrics

[Строфа 1: Аце] Како Македонец, проблем е што друго е класика Нема овде разни Nike, има Mania патика Нема прави Fubu, има чкарт на пазар Па еби милион долари, изгледам ко илјадарка И ме боли курот, ова е југот, не New York Они бараат Method, мене доволно ми е U-God Дај ми малку, нема Cadillac, но има Yugo Во ова доба на CD, касета го вади звукот, звукот Нема Hennessy, дај ракија, мастика Додека во кафанава барам кило ќебапчиња Ајде, ова е Балкан, има бурек, сарма Донеси турли тава, салата, ајвар на маса Скара ко увијач, нека има и шарска Класика, нешто ко закаснета плата и секој сака Тој што знаел, крадел, денес е газда Некој има кеш, некој игра кец у кец да фаќа Па во заем, ко да си во џебови празен А мора за парче месо, да пиеш на кејот кафе И секој чекор банален, знај е паричен падеш Па боље биди спремен, со 50 евра од напред Ова е класика Ова е класика [Строфа 2: Аце] Класика да градат зграда, да не ја довршат Да започнат автопат сегде, да не го поврзат Ѕверот да го полни мевот, од некој одзема Тоа сме ние што си веруваме во промена Но тоа е класиката, никад не умира Дури и да е за никаде, ќе започнеш да уживаш Во неа дека пружила, своја култура улична На еден народ кој е далеку од евро унија Па и да уринираш мора, а си во маало Па следи казна од џандар дека мочаш во паркот А нема Toifor, нема ќош кој не копа Поп што не е богат и шкон што не гледа Полат Но мора да се напоменат и ликови кои зборат Дека класика биле, а 500 класи се под ова Нека проба било кој, број само пораз Можеби возат во Mercedes, но во душа се Škoda Ова е класика