Zad Agolot - Sami i Zaboraveni lyrics

Published

0 116 0

Zad Agolot - Sami i Zaboraveni lyrics

[Строфа: Марко] Ме мразат зошто кажувам се што ми смета Затоа што не сум глуп да јадам се што лета Не ме гледај како, црвен или плав Или сум ти, или не сум ти другар Не ми барај партија, гласам јас за живот Го пипам прво џебот, па после правам избор А 20 години потоа празен е Пробај биди човек доблесен со празен џеб И дај ми насмевка кога домот тоне Остани смирен кога над глава ти виси проблем И не сум инкогнито, нека го видат ликот По кого плукаат, а не знаат за мене ништо Има и луди глави, гинат за мали плати Би убиле и човек гинејќи за лажни идеали Па зарем човек треба да се плаши Дали во толпата ќе налета на наши или ваши? Дал си човек или гад си, мора да има начин Да допреме до другите, сфатете не сме сами Голем е човекот што подава рака А за возврат не очекува ништо друго освен фала [Рефрен x2] Загуба во овој свет на пороци во кој сме јас и ти Слободни а сепак ограничени Загуба во овој свет без љубов каде сме јас и ти Оставени на страна заборавени