Zad Agolot - Nema Mesto Kako Doma lyrics

Published

0 167 0

Zad Agolot - Nema Mesto Kako Doma lyrics

[Рефрен] Нема ниту едно место каде се осеќам вака На ниту еден чекор од надворешната врата Не би ги ставил парите пред својот праг, квака За да би земал туѓа земја, своја не давам, а не ни сакам [Строфа 1: Павле] Мојата мала куќа трошна Не би ја сменил ни за замоци во Полска или Москва Ни за поголема плата не би отишол од Скопје јас Не сум студент само да ќарам малу појќе па Мора да прости Америка зашто немам За бургер и сода, мора да кажам имам среќа Што и дома е топ, не сакав ништо више Има чварки? (Има) има буре вино, нема шише Па нека дојде кој му држи газот И нека просере дека не сака вака да му мине младост Ќе го плукнам (за Скопје) у тоа име И би му рекол „нема место како дома пиле“ [Рефрен] [Строфа 2: Веле] (Мојата мала куќа трошна) Тука имам фамилија, љубов од блиски и кога Е тешко, помош да го надминам тоа нешто Тука ми се Ване, Аце и нигде на друго место Контра Напад е дел од мојот сон со рапот Што стана реалност покрај дружењето со Ацо Од прва средно, па еве уште сме тука Години врват, во рапот оставаме срце, душа И да имам можност, би одлетал некаде надвор Но за кратко би се вратил, тука е моето царство Мое богатство, се моите дома Животот во таа куќа, радоста во таа соба Полн стомак нема секогаш, но не ми пречи Се радувам кога дома слушам гласови детски И после ова, за ништо не го мењам тој дом За мене нема подобро место ни на сон [Рефрен] [Строфа 3: Тоди] Деновите ми минуваат како рутина Кафе, музика, дружба и рап рубрика Понекад и пред публика да видиме до кај сме Дали сонот пополека ни станува јаве Но некад сум се запрашал ако не тука, каде Би се родил, дали таму ова би го правел Дали би имал екипа која ќе бутка напред Мераклии за скара, дружба како Бранко, Павле Дали би бил таму Даре како овој тука Верувам не, не би влегол тој со рака во оган за другар Па ако гориш ти, гориме Со Маро тука сме и појако од било кога стоиме Дали би имал семејство ко ова Кое се чува како глутница во борба, секојдневна нова Немаме многу, но се чувствувам јас многу богат Поради тоа сум благодарен и нема место како дома (Мојата мала куќа трошна)