Zad Agolot - Lazhat lyrics

Published

0 225 0

Zad Agolot - Lazhat lyrics

[Интро] (Добар ден) (Добар ден) (Сакам само да искоментирам дека денеска се случи скандал, а вие на вашата телевизија правите театар) (Имаме поважна работа, а тоа е да го гледаме Дневникот Плус) [Строфа 1: Ванe] Седиш пред телевизор и секој ден ги слушаш Мозокот ти го пунат со пареа и вода вруќа Ко маглата врз Дунав, а ти глупав веруваш Ја ни за секунда зошто на траката вршат прељуба Хипербола не е, туку хипер хипер хипербола Толкава навреда на интелект јас не можам Да преболам, да затворам очи во темница Ставам глава на перница, да заспијам совеста не дава А сум уморен, секој ден јас туѓи грешки поправам Нивните не ги додавам, друг нека ги оправда Тие приказни разни лесно лизгаат од јазик Иако се лаги смислени од мозоци празни Денес сум на празник и не се дерам за џабе Ко стечаец на џаде што знае дека нема фајде Иако треба со пиштол, враќам со текст едитор На велико да го немаат мирот да спијат мирно (Навистина ги преминавте сите граници) [Рефрен x2] Лага, се што пред микрофон ќе кажат е лага! Око не им трепнува за слава, ве лажат Едно на ТВ, друго на трака, се е лага Проѕирна ко вода во чаша [Строфа 2: Фама] Раперот шитнат пее за да стане фаца Костимот од власта кара, сфаќаш? Па го болат јајца И секој бара излез, кодоши на секој чекор Чувај си го г'зот чесно, чувај си го г'зот често Реков да, држиме пак, држиме брат, држиме страв Стравот чува лозје, народот послушен ко во турско Шак сме доле, тирани гризат, не бира ни крв ни Бог И нема ни вера ни педа, ни гледаш ли дека предавникот пак ќе ќари? Бесни како волк, испаѓаш вол ако се потиш Провокативни строфи, вербално премногу остри Движиме рап, движиме хард, движи системот под такти Затворени врати, Илуминати, научни факти Кодот е памти па врати, сфати ме, памти па стварно врати се А стварта е кој ли прв ќе заебе, а чудно е Луѓето се променливи како ветер Денес се со тебе, после не и пак во круг се вртиме [Рефрен x2]