Zad Agolot - Koga Svetlata se Gasnat lyrics

Published

0 279 0

Zad Agolot - Koga Svetlata se Gasnat lyrics

[Рефрен] Можеби се сомневам, но длабоко во себе знам Дека таа е таа што прва почна Можеби се сомневам, но длабоко во себе знам Дека каде и да одам ќе се сопнам [Строфа 1: Паки] Не ви давам простор, ниту да ме ставите во уста Ако успеам да земам, од себе би зел искуства Ја не сум улица, ја сум дворот школски Литературата улична полна со пцости А и од неа си се криел, па си излажал Но улица не знае за тајна па те издава Тука научив да молчам Да преќутам на пички и да зачувам за себе се што можам Зашто малите мочковци смрдат на километар Зашто штом еднаш лажел, знаеш таков бил одсекад Нема денес, утре, тука има само вечерва Рече да, можеби да беше тука ќе те спречела Не знам за оружје, знам за течен говор Против се што ми се противи пукам со силата на зборот Заборавив дека улицата веќе ја нема Па се изгубив барајќи одговор каде е сега И не ја гледаш, значи не си бил за неа Па си пораснал, но тука е секад кога ти треба Одговорот прост е, што прават после Ти биди дома, но неа не ја третирај со подсмев [Рефрен] Можеби се сомневам, но длабоко во себе знам Дека таа е таа што прва почна Можеби се сомневам, но длабоко во себе знам Дека каде и да одам ќе се сопнам [Строфа 2: Дадо] A aко збориме за улица, сум школуван на неа Од детски џагори, смеа, до криминални дела Твојте дома не знаат, но она се знае Огромна е, открива тајни од ден на ден Знае каде го скри тоа вчера Знае да предупреди кога треба да бегаш Но, ако те фати закон, стравот во ноќта ладно Работи против тебе и криминалот Тука паѓаш ради расипан телефон Ако ништо друго, паѓаш повреден телесно Денес е најбитно уличното признание Главна тема на муабет е HG-то кај ви е Секој со мува на капа, додека алфата бара Замараат и знаат дека нема да го најдат Но, и таков живот станува напорен Излегов и му се извинувам на градот цел [Рефрен] Можеби се сомневам, но длабоко во себе знам Дека таа е таа што прва почна Можеби се сомневам, но длабоко во себе знам Дека каде и да одам ќе се сопнам Х2 [Строфа 3: Тоди] Кога светлата се каснат, џебовите лесно се празнат Посебна раса кучиња, што знаат да те казнат За да знам да пазам, кога сум сам немам срам да кажам Дека некогаш и јас сум тој што плаќа, за да сфатат Сум видел ствари, имам што да кажам Нивните правила тука не важат, музиката ја сакам гласна За да ме сфатат, сум научен да зборам вистина Стојам позади, сешто правам А не со страв и омраза, ко во Лас Вегас Чим се сретнеме, си мислиш каде баш сега Ваљда знаеш каде гледаш и каде ќе бегаш Кога во ноќта темните фолии ќе те следат [Рефрен] Можеби се сомневам, но длабоко во себе знам Дека таа е таа што прва почна Можеби се сомневам, но длабоко во себе знам Дека каде и да одам ќе се сопнам Х2 Текст — Rap Genius Macedonia